Arjen Robben
Arjen Robben - © Pro Shots

Robben toch niet in actie tegen PEC Zwolle

13 augustus 2020
Arjen Robben komt toch niet in actie in de oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle. Hoewel trainer Danny Buijs dinsdag aangaf Robben tegen PEC Zwolle te verwachten, gaat het feest toch niet door.

 

De trainer licht de afwezigheid van Robben toe. "Arjen heeft de afgelopen week in zijn trainingsprogramma de grenzen opgezocht en het randje aangetikt. De inspanningen die hij de afgelopen week heeft verricht, hebben geleid tot wat lichte fysieke klachten in de vorm van spierpijn en stijfheid. Heel logisch voor een speler van zijn leeftijd en die een jaar lang niet heeft gespeeld, maar voor ons wel een reden om geen enkel risico hierin te nemen."

Het was ook op verzoek van Robben zelf om de wedstrijd te laten schieten. "Ik wil nog fitter worden, voordat ik aan wedstrijden begin. Ik heb een hele goede trainingsweek gehad, waarbij ik dingen honderd procent heb kunnen doen. Ik sta er echt heel goed voor, maar een wedstrijd spelen is toch totaal iets anders dan trainingen."

"Na een jaar lang niet gevoetbald te hebben, is het logisch dat je klachten krijgt. Dat hoort bij de inspanningen die je levert. Het lijf reageert op trainingen, je lichaam moet hieraan weer wennen. Dat gaat goed, maar ik vond het nog onvoldoende om in wedstrijdverband in actie te komen. Ik wil zelf ook voor de volle honderd procent het goede gevoel hebben dat ik klaar ben voor wedstrijden. Daarvoor wil ik eerst nog meer groepstrainingen afwerken."

Naast Robben ontbreken voor de oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle ook Görkem Can en Patrick Joosten in de wedstrijdselectie. (FOX Sports)