Sarina Wiegman
Sarina Wiegman - © Pro Shots

'Vrijdag akkoord Wiegman en FA'

13 augustus 2020
Sarina Wiegman, bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal, is dichtbij een akkoord met de Engelse voetbalbond. Volgens Sky Sports kunnen vrijdag alle plooien al gladgestreken zijn.

Wiegman moet bij de FA de opvolger worden van Phil Neville, die heeft aangekondigd zijn tot 2021 doorlopende contract niet te willen verlengen. Neville zou Engeland coachen tijdens het EK in eigen land, maar dat is door de coronacrisis uitgesteld tot 2022. Dat wil hij niet afwachten. Wiegman kan dus straks met de Engelse nationale ploeg proberen wat haar eerder met Oranje in 2017 lukte, het EK in eigen land winnen. 

  
Naast dat zo succesvolle EK in Nederland haalde Wiegman vorig jaar de WK-finale in Frankrijk. Daarin was Amerika uiteindelijk te sterk. Wiegman was eerder coach van Ter Leede en het vrouwenteam van ADO Den Haag, voordat ze in 2014 begon bij de KNVB. In 2017 werd ze door de KNVB aangesteld als bondscoach. Zeven maanden later won Oranje het EK. Het contract van Wiegman loopt nog door tot en met de, vanwege corona uitgestelde, Olympische Spelen in 2021 in Tokio. De Engelse bond zou bereid zijn daar op te wachten.