Van Mosselveld: "Wij gaan ervan uit dat Sow speler van RKC is"

Van Mosselveld: "Wij gaan ervan uit dat Sow speler van RKC is"

14 augustus 2020
RKC’er Sylla Sow heeft donderdagavond via de arbitragecommissie van de KNVB een vertrek uit Waalwijk geprobeerd te forceren. Het management van de 24-jarige aanvaller bestrijdt de geldigheid van een door RKC gelichte optie in zijn contract. Sow denkt transfervrij te zijn en is al tijden niet meer op het trainingsveld gesignaleerd.

Sow tekende begin 2019 een contract bij RKC Waalwijk, en was afgelopen seizoen goed voor vier doelpunten en twee assists in twintig Eredivisie-duels. RKC bood hem destijds een contract aan voor anderhalf seizoen, met een optie voor nog een seizoen. De optie werd door RKC al na drie maanden gelicht.

De algemeen directeur van RKC Waalwijk, Frank van Mosselveld, ziet niet in wat het probleem is. "Wij hebben een jaar voor dat het contractueel zou moeten zijn optie al gelicht. Met name omdat hij sportief liet zien wat we wilden zien." Struikelblok in het Sow-kamp is echter dat pas na anderhalf jaar, toen het reguliere contract was afgelopen, het betere salaris werd uitbetaald. 

Interesse Belgische club in Sow 

Tijdens de arbitragezaak kwam het kamp Sylla Sow bovendien met een aanvullende eis: beëindiging van het contract omdat er interesse zou zijn van een Belgische club, waar hij een veel hoger salaris kan gaan verdienen. Van Mosselveld zegt daar enigszins door te zijn verrast: "Er is geen concrete aanbieding of gesprek gaande."

Van Mosselveld denkt dat de arbeidsverhouding tussen speler en club nog in tact is: "We zijn niet blij met de situatie nu. Anderzijds zijn we RKC Waalwijk en kunnen we elke hele goede speler gebruiken." Voor eind augustus doet de arbitragecommissie uitspraak.

We hebben de tien meest spraakmakende arbitragezaken op een rij gezet. (FOX Sports)