Feyenoorder Antonucci: "Mis nog dingen om in de top te spelen"

Feyenoorder Antonucci: "Ik mis nog dingen om in de top te spelen"

14 augustus 2020
Francesco Antonucci mag zich sinds donderdag Feyenoorder én Volendammer noemen. De 21-jarige Belgische middenvelder van Italiaanse afkomst is daar maar wat blij mee. "Ik ben heel trots, heel blij om bij deze mooie club te tekenen".

Antonucci is door Feyenoord overgenomen van AS Monaco en heeft een contract getekend voor vier seizoenen, met een optie voor nog een jaar. Hij is bovendien meteen voor een seizoen verhuurd aan FC Volendam. "Ik voelde gewoon veel vertrouwen van Frank Arnesen, van de club. Het project ook met Volendam is gewoon goed voor mijn ontwikkeling. Daarom heb ik voor deze optie gekozen. Ik ga eerlijk zijn. Ik mis nog een paar dingen om in de top te spelen. Bij Volendam kan ik veel leren." 

Verbeterpunten

Over zijn verbeterpunten is Antonucci duidelijk. "Ik ben een speler die graag de bal wil hebben. Ik ben een technische speler met goede passing. Ik kan ook scoren en assists geven. Ik moet nog meer zonder bal spelen en verdedigend sterker worden. Ik heb nog veel dingen om te leren maar het komt goed!"

Herkansing met FC Volendam

Antonucci kwam afgelopen seizoen ook al op huurbasis uit voor FC Volendam. Hij was goed voor elf doelpunten en vijf assists in twintig Keuken Kampioen Divisie-duels.

Antonucci en Volendam waren volop in de race voor promotie, toen de competitie vroegtijdig werd beëindigd vanwege de coronacrisis. 'Het andere Oranje' stond op de derde plaats, met een periodetitel op zak.

Maar er is goed nieuws voor Volendam-fans, want Antonucci doet een belofte. "We hebben afgesproken dat we naar de Eredivisie moeten. Ik ga jullie helpen om dat te doen. En misschien volgend jaar met Feyenoord en Volendam samen in de Eredivisie." (FOX Sports

 

FC Twente huurt Danilo van Ajax

14 augustus 2020
FC Twente huurt Danilo van Ajax
FC Twente huurt Danilo Pereira da Silva komend seizoen van Ajax. De aanvaller staat nog tot 2022 onder contract bij Ajax. Danilo sluit aan bij...