Jesperi Kotkaniemi en Carter Hart
Jesperi Kotkaniemi en Carter Hart - © Pro Shots

Montreal Canadiens draagt ruime zege op aan zieke coach

15 augustus 2020
Montreal Canadiens heeft zaterdag in de Stanley Cup play-offs met 5-0 gewonnen van Philadelphia Flyers. Daarmee trok het de stand na twee wedstrijden gelijk. Eerder wonnen de Flyers met 2-1.

De Canadiens moesten het zonder hoofdcoach Claude Julien stellen, de 60-jarige Canadees moest woensdag na game 1 geholpen worden aan een adervernauwing bij zijn hart. Julien is inmiddels thuis en herstelt daar van zijn operatie, mocht hij weer terug willen keren naar het toernooi zal hij eerst in quarantaine moeten. 

Onder leiding van assistent-coach Kirk Muller was Montreal Canadiens niet te stoppen. Tomas Tatar en Jesperi Kotkaniemi waren beiden goed voor twee doelpunten en sluitpost Carey Price hield zijn doel schoon door 30 doelpogingen te keren.

"Na de overwinning keek ik op mijn telefoon en Julien was de eerste die ons feliciteerde," aldus Muller na de wedstrijd. "Voor Claude, ik weet zeker dat hij luistert: Deze overwinning is voor jou en je familie."

De derde wedstrijd van het best-of-seven duel tussen Montreal Canadiens en Philadelphia Flyers wordt in de nacht van zondag op maandag gespeeld. (FOX Sports)

De Stanley Cup play-offs zie je LIVE op FOX Sports 6