Succesvolle buitenlandse spitsen die ooit voor Feyenoord voetbalden. Hij hoort nog niet in het rijtje thuis. Nog lang niet. Maar toch. Robert Bozeník heeft in de korte periode dat hij voor Feyenoord voetbalt indruk gemaakt.

Vorig seizoen maakte hij in zes officiële wedstrijd drie goals. En in de oefenwedstrijd tegen Sparta had de Slowaak er binnen het kwartier al twee in liggen.

Hij is nog geen John Guidetti. De Zweed speelde slechts 23 wedstrijden voor Feyenoord maar maakte in het seizoen 2011/2012 liefst 20 goals. De Zweed groeide uit tot de grote lieveling van het Legioen. De Italiaan Graziano Pellè zal men in Rotterdam ook niet snel vergeten. De Italiaan kwam in 2012 naar Feyenoord en maakte in 66 wedstrijden een ongelooflijk aantal van 55 doelpunten.

Gaan we iets verder terug in de tijd. De Argentijn Julio Ricardo Cruz kwam in 1997 over van River Plate en maakte in 86 wedstrijden 45 doelpunten. 'El Jardinero' maakte deel uit van het team dat in 1999 de landstitel veroverde. Over bijnamen gesproken: 'de Tovenaar van Tatabanya' speelde in totaal 156 wedstrijden voor Feyenoord en vond 59 keer het net. Dan gaat het natuurlijk over de Hongaar József Kiprich. Hij was één van de belangrijkste spelers van het team dat in 1993 landskampioen werd.

Er is altijd baas boven baas en in dit geval is dat de Zweed Ove Kindvall. In de gloriedagen van Feyenoord was hij de spits van het team. Vanaf 1966 was Kindvall in Rotterdam te bewonderen. Hij voetbalde 149 wedstrijden voor Feyenoord en maakte 129 doelpunten. Niet alleen veroverde Kindvall twee keer de landstitel  met de Rotterdammers (1969 en 1971), hij was er ook bij toen Feyenoord in 1970 de Europa Cup 1 won. Kindvall maakte het beslissende doelpunt.

Daar kan Robert Bozeník alleen maar van dromen. Maar de Slowaak werkt keihard en wordt daarom geprezen door zijn trainer Dick Advocaat. Aan zijn werklust zal het dus niet liggen en bovendien krijgt hij eens per week training van niemand minder dan Feyenoords favourite son Robin van Persie. Dus wie weet, treedt Bozeník ooit in de voetsporen van zijn illustere voorgangers.(FOX Sports)

Feyenoord - FC Twente, zondag om 14.30 uur LIVE op FOX Sports 1