Quique Setien
Quique Setien - © Pro Shots

Eerste dominosteen valt: Quique Setién ontslagen bij Barcelona

17 augustus 2020
Quique Setién is niet langer trainer van FC Barcelona, zo meldt de club De Spaanse oefenmeester is na een dienstverband van slechts zeven maanden aan de kant gezet door de Catalaanse topclub. Setién verspeelde met Barcelona de titel aan Real Madrid en werd uitgeschakeld in de Champions League door Bayern München na een historische 8-2 nederlaag.

Setién volgde in januari de ontslagen Ernesto Valverde op. De 61-jarige coach had tot dan toe nog geen topclubs getraind. Hij slaagde er niet in Barcelona het gewenste succes te brengen; de club leidde weliswaar in de competitie toen de coronapandemie uitbrak, maar verspeelde na de hervatting de koppositie en moest de Spaanse titel aan Real Madrid laten. Afgelopen vrijdag volgde de grootste nederlaag ooit in het Europese clubvoetbal.

Bondscoach Ronald Koeman van het Nederlands elftal zou favoriet zijn om Setién op te volgen. Koeman speelde van 1989 tot 1995 voor de Catalaanse club; hij werd vier keer landskampioen met Barcelona en won in 1992 de Europa Cup. (FOX Sports/ANP)