Ronald Koeman
Ronald Koeman - © Pro Shots

Bondscoach lijkt te vertrekken: 'Koeman gaat naar Barcelona'

17 augustus 2020
Ronald Koeman wordt de nieuwe trainer van FC Barcelona, zo melden verschillende media.

ESPN-journalist Moises Llorens maakt op Twitter melding van de overstap van Koeman naar FC Barcelona. De Nederlander moet in Catalonië de opvolger worden van Quique Setién.

Spaanse en ook Italiaanse media geven aan dat er daarmee ook per direct een einde komt aan de tijd van Koeman als bondscoach van het Nederlands elftal. 

Volgens het AD komt de KNVB-top de komende uren bijeen om de financiële afwikkeling – en de nabije toekomst - te bespreken. Op 4 september speelt het Nederlands Elftal zijn eerste interland tegen Polen in het toernooi om de Nations League. De kans is groot dat de eerste interlands ‘intern’ door assistent-bondscoach Dwight Lodeweges worden geleid. Voor de langere termijn en dus ook het EK zoekt de KNVB naar een opvolger voor Koeman. 

'Droomclub' Barcelona

Koeman was tussen 1989 en 1995 actief als speler van Barcelona en won vier landstitels. De Nederlander maakte zich onsterfelijk in Catalonië door Barcelona in 1992 naar winst van de Europa 1 te schieten. Koeman had in zijn contract bij het Nederlands elftal een speciale 'Barcelona-clausule' laten opnemen. (FOX Sports)