Bartomeu: "Messi is voor Koeman de hoeksteen van Barcelona"

Barca-voorzitter Bartomeu: "Messi is voor Koeman de hoeksteen van Barcelona"

18 augustus 2020
Voorzitter Josep Maria Bartomeu heeft in gesprek met Barca TV bevestigd dat Ronald Koeman volgend seizoen coach bij FC Barcelona wordt.

"Koeman is een coach die wij als Catalanen goed kennen. Niet alleen als speler, maar ook als trainer", verklaarde Bartomeu de keuze voor de bondscoach van Oranje. "Hij kent Barcelona goed en begrijpt de manier van voetballen."

Koeman zou in december al eerste keuze bij Barca zijn geweest, maar de Catalanen kozen toen uiteindelijk voor Quique Sétien als hoofdtrainer. "Koeman vertelde ons toen dat hij nog een verantwoordelijkheid had bij het Nederlands Elftal en dat hij ze niet zonder coach kon achterlaten."

Nu het EK van 2020 met een jaar is uitgesteld vanwege de coronacrisis, is die situatie veranderd. Bartomeu: "We zitten in een pandemie en we weten niet wat er met de wedstrijden gaat gebeuren. Hij heeft gezegd dat het nu wel kan. Het is al heel lang een droom voor hem."

Messi

Dat Messi bij Barcelona zou vertrekken, is onzin volgens Bartomeu: "Messi wil zijn carrière bij Barça afmaken, dat heeft hij vaak gezegd. Ik heb met Koeman gesproken en hij heeft me verteld dat Messi de pijler is van zijn project. Messi is nog steeds de beste speler ter wereld."

Bartomeu is niet van plan om net als technisch directeur Eric Abidal op te stappen, ook al ligt hij al maanden onder vuur. “Over vijf weken begint de competitie en we moeten ons voorbereiden. Nu vertrekken zou onverantwoord zijn. Het zou makkelijk zijn om nu de handdoek te gooien, maar het zou niet verantwoord zijn.” (FOX Sports)

Podcast: Voetbalpraat - 18 augustus

18 augustus 2020
Podcast: Voetbalpraat - 18 augustus
Voetbalpraat van dinsdag 18 augustus met Jan Joost van Gangelen, Sjoerd Mossou, Hans Kraay jr. en Kenneth Perez. Onderwerp van gesprek is Ronald...