LeBron James
LeBron James - © Pro Shots

Favorieten Lakers en Bucks beginnen NBA-play-offs met verlies

19 augustus 2020
Los Angeles Lakers is de play-offs in de NBA slecht begonnen. Portland Trail Blazers was met 100-93 te sterk voor het team dat als eerste was geëindigd in de Eastern Conference.

Eerder verloor Milwaukee Bucks, lijstaanvoerder in de Western Conference, ook al. Orlando Magic trok met 122-110 aan het langste eind. Het is voor het eerst sinds 2003 dat beide nummers 1 uit de competitie de play-offs beginnen met een nederlaag.

LeBron James noteerde voor de Lakers een triple-double, oftewel punten (23), rebounds (16) en assists (16) in de dubbele cijfers. Het bleek niet genoeg. 'The Bubble'-MVP Damian Lillard was met 34 punten de meest bepalende speler aan de kant van Portland Trail Blazers. "Ik ben niet gefrustreerd. Zo kan het gaan in basketbal. Donderdag hebben we de kans om langszij te komen en daar concentreren we ons op", aldus James.

Nikola Vucevic stond met 35 punten aan de basis van de zege van Orlando Magic op Milwaukee Bucks. Giannis Antetokounmpo, de sterspeler van de ploeg uit Milwaukee, stelde daar 31 punten tegenover.

Houston Rockets startte de play-offs met een zege van 123-108 op Oklahoma City Thunder. Miami Heat versloeg Indiana Pacers met 113-101.

De ploeg die als eerste vier duels heeft gewonnen plaatst zich voor de volgende ronde van de play-offs. (FOX Sports/ANP)