Oranje
Oranje - © Pro Shots

Geen publiek bij komende interlands Oranje

19 augustus 2020
De Nations League-wedstrijden van het Nederlandse elftal tegen Polen en Italië worden gespeeld zonder publiek in de Johan Cruijff ArenA. De UEFA kondigde woensdag aan dat bij alle interlands in Europa die tot en met 24 september moeten worden afgewerkt geen toeschouwers aanwezig mogen zijn. Oranje speelt de interlands op 4 en 11 september in actie komen.

"We hebben met z’n allen lang op deze wedstrijden moeten wachten. Het is heel mooi dat het interlandvoetbal weer begint, maar het is ook erg jammer dat hier geen publiek bij aanwezig kan zijn", reageert Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB. "Het is wel begrijpelijk dat de UEFA hiervoor kiest, om geen onderlinge verschillen te laten ontstaan tussen de 55 landen waarin UEFA-interlands worden gespeeld. UEFA wil bij de Super Cupwedstrijd op 24 september in Boedapest proefdraaien met beperkt publiek. Laten wij hopen dat we bij Nederland-Mexico op woensdag 7 oktober wel weer publiek kunnen ontvangen."

In tegenstelling tot veel andere landen in Europa staat de Nederlandse overheid – met inachtneming van coronamaatregelen - wél toe om te voetballen met beperkt publiek, een lijn die de KNVB volgt in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. Bij oefenwedstrijden afgelopen maand verliep dit zeer goed.

Er zijn ook geen toeschouwers welkom bij de wedstrijd van de OranjeLeeuwinnen, uit tegen Rusland (vrijdag 18 september) en de wedstrijden van Jong Oranje, uit tegen Wit-Rusland (vrijdag 4 september), en thuis tegen Noorwegen (dinsdag 8 september). (FOX Sports)

Gerelateerd