Koeman over Barca: "Dit is thuis, het voelt alsof ik nooit weg ben geweest"

Trotse Koeman bij presentatie: "Geweldig om met Messi te werken"

19 augustus 2020
Het is hem eindelijk gelukt: Ronald Koeman is als trainer gepresenteerd bij FC Barcelona, de club waar hij als speler grote successen vierde: "Vandaag is een dag om heel erg blij en trots te zijn. Iedereen weet wat Barça voor mij betekent. Dit is mijn thuis. We gaan hard werken om van Barcelona het beste team ter wereld te maken."

Koeman ging uitgebreid in op zijn plannen met Lionel Messi, de sterspeler die nog maar één jaar onder contract staat: "Hij is de beste speler ter wereld, hij wint wedstrijden voor je. Die wil je in je ploeg hebben en niet bij de tegenstander. Ik vind het als trainer geweldig om met Messi te werken. Ik ben blij als hij wil blijven."

 

Positie van Frenkie de Jong

Gevraagd naar de positie waar Frenkie de Jong komt te spelen, antwoordt Koeman dat het eerste jaar bij een nieuwe club altijd moeilijk is: "Hij heeft één keer aangegeven op een andere positie te willen spelen. Het belangrijkste is een positie te vinden waar een speler zich op zijn gemak voelt, dat verhoogt zijn rendement, zowel bij Frenkie als bij anderen."

"Werken bij Barcelona is een privilege"

Koeman wil de beste selectie die mogelijk is voor Barca. Er zijn spelers in de selectie die op leeftijd zijn, en de nieuwe trainer schuwt het niet om harde beslissingen te nemen. Een grote schoonmaak in de selectie lijkt dus aanstaande. "Je moet trots zijn als speler en trainer om bij Barcelona te mogen werken. Dat is een privilege." 

Suarez en Van de Beek

Op de situatie van Luis Suarez wil Koeman niet ingaan. Hij heeft nog een contract voor één jaar en Ajax wordt met hem in verband gebracht. Later wil Koeman ook niets zeggen over mogelijke nieuwe spelers, als een journalist hem vraagt naar Ajacied Donny van de Beek. "Ajax heeft een goede speler", zegt Koeman nog wel, maar hij wil zich nu focussen op de bestaande selectie.

"Alle internationals gunnen mij deze stap"

Koeman wordt natuurlijk ook gevraagd naar zijn plotselinge vertrek bij Oranje. "Het doet me pijn dat we met elkaar geen eindtoernooi hebben kunnen spelen. In januari zocht Barcelona ook contact, maar toen vond ik het niet het moment. Dit was de kans. En wie zegt mij dat de Nations League in september begint en dat er volgend jaar wel een EK is met publiek?" 

Maar Koeman is vooral trots op zijn periode bij het Nederlandse elftal. "Het hele imago van het Nederlands elftal is veranderd en dat hebben we met elkaar gedaan. Ik geloof dat er niet één speler is die mij deze stap niet gunt. En het elftal is sterk genoeg om op deze wijze verder te gaan." (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand

Team G P D
1 Real Betis 3 6 2
2 Granada CF 3 6 -2
3 Real Sociedad 3 5 3
4 Celta de Vigo 3 5 1
5 Valencia CF 3 4 1
6 Real Madrid 2 4 1
7 Getafe 2 4 1
8 Villarreal 3 4 -3
9 Atlético de Madrid 1 3 5
10 Barcelona 1 3 4
11 Sevilla 1 3 2
12 Levante 2 3 0
13 Osasuna 3 3 -1
14 Athletic Club 2 3 -1
15 Cádiz 3 3 -2
16 Huesca 3 2 -2
17 Real Valladolid 3 2 -2
18 Eibar 3 1 -2
19 Alavés 3 1 -2
20 Elche 1 0 -3