Vicente Besuijen (bron: ADO Den Haag)
Vicente Besuijen (bron: ADO Den Haag) - © Club Portal

ADO Den Haag legt aanvaller van AS Roma vast

20 augustus 2020
ADO Den Haag heeft aanvaller Vicente Besuijen vastgelegd. De negentienjarige aanvaller komt over van AS Roma en tekent een contract tot medio 2023 in Den Haag.

Besuijen doorliep de jeugdopleiding van Ajax en speelde vervolgens bij FC Volendam. AS Roma nam de jeugdspeler in 2017 over. In de Italiaanse hoofdstad speelde de jeugdinternational vervolgens in de hoogste jeugdteams.

"Vicente is een van de meest talentvolle vleugelspitsen van ons land in zijn leeftijdscategorie", zegt Martin Jol, het hoofd van het technisch hart van ADO. "We zijn zeer content met deze ambitieuze en snelle speler, die in vrijwel alle vertegenwoordigende jeugdelftallen van Oranje heeft gespeeld." Besuijen trainde al ruim een week mee met de eerste selectie van ADO.

Besuijen heeft een goed gevoel over de overstap. "De club sprak tijdens de gesprekken veel geloof in mij uit. Het gevoel is goed en warm. Ik hoop hier veel speelminuten te maken", zegt de aanvaller. "Dat is me erg goed bevallen. Het is een leuke groep, waarin ik goed ben opgevangen."

De aanvaller is de achtste speler die ADO Den Haag deze zomer heeft gehaald. In een eerder stadium werden Kees de Boer, Emilio Estevez Tsai, Peet Bijen, Samy Bourard, Amar Catic, Boy Kemper en Andrei Ratiu al aangetrokken. (ANP)