Nieuwe Curaçao-bondscoach Hiddink denkt aan Hansen, broers Timber en Chong

Guus Hiddink nieuwe bondscoach Curaçao

21 augustus 2020
Curaçao heeft een nieuwe bondscoach, en het is een grote naam. Niemand minder dan Guus Hiddink is per 1 september de nieuwe bondscoach én technisch directeur.

De 73-jarige Hiddink tekent een contract tot en met het WK van 2022 in Qatar. De belangrijkste opdracht die Hiddink meekrijgt is het professionaliseren van de organisatie rond de nationale ploeg. Hedwiges Maduro krijgt een rol als adviseur van de voetbalbond van Curaçao.

Hiddink laat weten: "Het ligt misschien niet voor de hand, maar het was moeilijk om 'nee' te zeggen. Curaçao heeft de laatste jaren goede stappen gemaakt en ik wil de spelers en staf graag helpen nog een treetje hoger te komen op de internationale ladder." 

Hiddink was tot vorig jaar werkzaam in China als coach van de Olympische ploeg. Eerder vierde Hiddink grote successen met onder meer de nationale ploegen van Zuid-Korea en Rusland. Ook zijn eerste periode als bondscoach van het Nederlands elftal was succesvol. Hij bereikte tijdens het WK van 1998 met Oranje de halve finale, waarin Brazilië na strafschoppen te sterk bleek. Daarnaast won Hiddink als clubtrainer prijzen met PSV (Europa Cup I, viermaal landskampioen en viermaal winnaar KNVB Beker), Real Madrid (wereldbeker voor clubteams) en Chelsea FC (FA Cup).

Bekende spelers die voor Curaçao kunnen uitkomen zijn Juninho Bacuna (Huddersfield Town), Leandro Bacuna (Cardiff City), Jeremy Cijntje (Heracles Almelo), Rangelo Janga (FC Lugano), Shermar Martina (MVV Maastricht), Eloy Room (Columbus Crew) en Elson Hooi.

(FOX Sports)