Ebuehi is eindelijk een Tukker: "Dit voelt geweldig"

Ebuehi op huurbasis naar Twente: "Dit voelt geweldig"

21 augustus 2020
Het hing al even in de lucht, maar Tyronne Ebuehi speelt komend seizoen definitief voor FC Twente. De 24-jarige verdediger komt op huurbasis over van Benfica. In de huurovereenkomst met de Portugese club is een optie tot koop opgenomen.

"Het voelt heerlijk om hier bij FC Twente te zijn. De gesprekken die ik met de club heb gehad waren heel positief en ik kijk er naar uit om hier te spelen", zegt Ebuehi, die 78 Eredivisie-duels voor ADO Den Haag speelde. "Twente is een grote club en ik wil me hier zelf bewijzen, maar natuurlijk ook de club helpen." 

Technisch directeur Jan Streuer: "In zijn periode bij ADO heeft Tyronne laten zien een getalenteerde speler te zijn. Niet voor niets werd hij geselecteerd voor het nationale elftal van Nigeria en kwam hij in actie op het WK van 2018. In zijn eerste jaar bij Benfica heeft Tyronne door een blessure een moeilijk seizoen gehad, maar afgelopen jaar heeft hij zijn opwachting gemaakt voor Benfica B. Hij is topfit en kan hopelijk snel volledig aansluiten bij onze selectie."

Ebuehi maakte in 2018 de overstap van ADO Den Haag naar Benfica. De rechtsback debuteerde in 2017 voor de nationale ploeg van Nigeria en speelde tot dusverre zeven interlands. (FOX Sports)