Chelsea-huurling Broja: "Mount, Baker en Solanke hebben mij Vitesse aanbevolen"

Broja wil bij Vitesse in voetsporen treden van Mount, Baker en Solanke

21 augustus 2020
Vitesse heeft zich versterkt met Armando Broja. De 18-jarige aanvaller wordt voor één seizoen gehuurd van Chelsea.

De in Engeland geboren Broja debuteerde op 8 maart 2020 in het eerste elftal van Chelsea, toen hij vlak voor tijd Olivier Giroud verving in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Everton. Daarnaast is Broja, wiens ouders van Albanese afkomst zijn, Albanees jeugdinternational.

Broja vertelt over zijn keuze: "Ik ken de voorbeelden van bijvoorbeeld Mason Mount, maar ook van Lewis Baker en Dominic Solanke. Voor mijzelf zie ik Vitesse als de ideale club om vlieguren te maken. Ik wil groeien als speler en als mens. En vooral: veel goals maken. Daar ga ik alles voor geven."

Technisch directeur Johannes Spors: "Het mag duidelijk zijn dat Armando een zeer welkome versterking is. Armando is lang, sterk en heeft de afgelopen jaren bewezen makkelijk het doel te vinden. Daarnaast brengt hij net weer wat andere kwaliteiten met zich mee, waardoor hij een aanvulling is voor onze voorhoede. Met de komst van Armando als vierde aanwinst neemt onze selectie steeds meer de gewenste vormen aan."

Broja is de vierde aanwinst van Vitesse. Eerder strikte de Arnhemse club Jacob Rasmussen, Maxi Wittek en Loïs Openda. (FOX Sports)