Frank Rijkaard onthult standbeeld van Johan Cruijff

Frank Rijkaard onthult standbeeld Johan Cruijff bij ArenA

21 augustus 2020
Frank Rijkaard en enkele Ajax-supporters hebben vrijdagmiddag een standbeeld van Johan Cruijff onthuld. Het levensgrote bronzen beeld van de legendarische nummer 14 staat bij de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA.
Het beeld, ontworpen door kunstenaar Hans Jouta, is tot stand gekomen door een inzamelingsactie onder supporters op initiatief van de Ajax Supporters Delegatie. Binnen drie maanden werd het gewenste bedrag van 75.000 euro opgehaald.

Vanwege de coronacrisis was er maar een beperkt aantal mensen aanwezig bij de onthulling. Ajax deelde de onthulling wel op de eigen mediakanalen, die miljoenen volgers hebben.

"Wij hebben het beeld al mogen zien en het ziet er geweldig uit", reageerde Jordi Cruijff. "Namens de familie wil ik dan ook alle supporters van Ajax bedanken die zich hebben ingezet en hebben bijgedragen aan de totstandkoming van dit mooie eerbetoon aan mijn vader. Mijn vader zou hier trots op zijn geweest. Als je erlangs loopt, zie je Johan Cruijff staan."

De Friese beeldhouwer Jouta is een fervent supporter van Ajax. Hij maakte eerder het standbeeld van Bobby Haarms, dat al sinds 2011 bij de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA staat. (ANP/FOX Sports)
 

 

Brondeel van FC Twente naar Willem II

21 augustus 2020
Brondeel van FC Twente naar Willem II
De Belgische doelman Jorn Brondeel verruilt FC Twente voor Willem II. De 26-jarige keeper heeft in Tilburg een contract voor drie seizoenen ondertekend.