Luis Suárez
Luis Suárez - © Pro Shots

Suárez geeft niet op: "Ik kan nog steeds van grote waarde zijn"

22 augustus 2020
Luis Suárez wil het liefst bij FC Barcelona blijven. "Ik kan nog steeds van grote waarde zijn voor deze club", zegt hij in een interview met El País.

De 33-jarige Suárez is volgens Spaanse media één van de spelers die moet vertrekken na de grote nederlaag van vorige week tegen Bayern München (2-8). "Het is fijn dat ze dat zeggen, maar ik heb nog niet gesproken met de nieuwe trainer Ronald Koeman", reageert hij. "Niemand kan me verwijten dat ik niet alles voor deze club geef. Ik zou het ook geen probleem vinden als de nieuwe trainer mij liever vanaf de bank laat beginnen. Ik schik me in mijn rol. Ik accepteer dat."

De voetbalwereld is opportunistisch, merkt Suárez. "Weet je nog dat Real Madrid afgelopen jaar kansloos van Ajax verloor?", stelt hij. "Ze konden er niets meer van. Modric moest stoppen, Kroos was klaar en Ramos was een ramp en niets meer waard. Nu zijn het weer fenomenen en vormen ze een sterke ploeg. Het is helaas altijd zwart of wit."

Suárez wacht af wat voor plannen de nieuwe trainer Koeman en de clubleiding met hem hebben. "Ik ben in ieder geval trots dat Messi mijn vriend is", stelt hij. "Als voetballer heb je vaak ploeggenoten en geen vrienden op het veld staan. Messi is ook buiten het veld mijn vriend. Dat is heel bijzonder."

Ajax houdt de ontwikkelingen rond Suárez in de gaten. De club lijkt meer behoefte te hebben aan een nieuwe linksback of verdedigende middenvelder. Maar Suárez is meer dan welkom in Amsterdam, zo vertelde trainer Erik ten Hag.

"Er is niks waar van die geruchten, maar als Suárez wil komen dan graag", stelde de coach van Ajax. "Je zoekt altijd middelen om je elftal te versterken. Natuurlijk hebben we het erover gehad, maar het is geen thema nu. Je hebt momenten waarop een speler vertrekt en je een vervanger moet halen. Maar er zijn ook spelers die direct voor een grote impuls zorgen. Suárez hoort bij die laatste categorie. Als hij wil komen, is hij meer dan welkom." (ANP)