Bicentini
Bicentini - © Pro Shots

Bicentini teleurgesteld in bond Curaçao en Hiddink: "Ik sta hier echt versteld van"

22 augustus 2020
Remko Bicentini zit vol ongeloof. Hij moest vrijdag uit de media vernemen dat Guus Hiddink zijn rol als bondscoach van Curaçao per 1 september overneemt. "Schandalig," reageert Bicentini verbolgen tegen FOX Sports. "Dit doet ongelooflijk veel pijn. Ik heb hier echt geen woorden voor."

Bicentini was gisteren rond 18:00 uur met zijn vrouw een stukje aan het fietsen door Gelderland, toen zijn dochter belde om te vragen of hij het nieuws al had gehoord. Hij opende zijn telefoon en las vervolgens dat Hiddink in dienst trad als bondscoach van Curaçao. Een functie die Bicentini de afgelopen 3,5 jaar met succes vervulde en dacht nog steeds te vervullen.

Ontslag per mail

Toen hij de nieuwe voorzitter van de bond Shaheen Elhage belde voor uitleg, vertelde die hem dat hij tevergeefs had geprobeerd hem te bellen. Hij zou Bicentini snel per mail uitleg verschaffen. Nog geen halfuur later vond Bicentini een ontslagbrief in zijn mailbox. Zijn contract tot medio 2022 bleek ineens ontbonden.

"En waarom? Wist ik het maar," aldus Bicentini. "Niemand die ik erover spreek snapt het. We zijn vorig jaar nog Caribisch kampioen geworden en hebben de kwartfinale van de Gold Cup gehaald. Dan verwacht je dit toch niet? Ik was drie weken geleden nog op Curaçao en toen hebben ze me niks verteld…"

De Gelderlander voelt steun van de spelersgroep. "Ik word sinds gisteravond platgebeld en -geappt. Cuco Martina, de broers Bacuna, Eloy Room… Ze hebben me allemaal laten weten dat ze dit een hele rare gang van zaken vinden. Ik heb de voorbije jaren met al die jongens een fantastische band opgebouwd. Door de sportieve successen, maar ook door het overlijden van Jarzinho Pieter, een van onze keepers, vorig jaar. Ik heb echt zó veel meegemaakt met al die gasten… En nu is het ineens voorbij."

Teleurgesteld

Bicentini is teleurgesteld in Hiddink. "Hij wist dat ik nog een doorlopend contract had, toch heeft hij niks laten weten. Daar kan ik me echt niets bij voorstellen. Alleen al uit fatsoen bel je dan toch op? Ik sta hier echt versteld van. We hebben het nota bene over een 73-jarige man met ik-weet-niet-hoeveel internationale ervaring. Hiddink is zelfs ambassadeur van de trainersvakbond CBV geweest…"

Bicentini gaat de komende dagen alles eens goed op een rijtje zetten. Dan zal hij bekijken of hij stappen onderneemt tegen de voetbalbond van Curaçao. "Met de afhandeling van deze hele zaak ben ik nog helemaal niet bezig geweest, daarvoor is het veel te druk in mijn hoofd. Ik ga dit eerst maar eens even verwerken en dan zien we daarna wel weer verder." (FOX Sports)