LeBron James
LeBron James - © Pro Shots

LeBron James zet Lakers in play-offs op voorsprong tegen Portland

23 augustus 2020
Los Angeles Lakers heeft de derde wedstrijd tegen Portland Trail Blazers in de NBA play-offs gewonnen. LeBron James had met 38 punten een groot aandeel in de zege van 116-108. De sterspeler noteerde verder 12 rebounds en 8 assists.

Anthony Davis was met 29 punten, waarvan 23 in de tweede helft, ook van grote waarde voor de Lakers. De ploeg uit Los Angeles staat nu met 2-1 voor in de best-of-seven serie.

James gaf na de derde wedstrijd aan zich meer op zijn gemak te voelen nu in aanvallend opzicht niet alle ogen op hem gericht zijn. "We proberen elkaar af te lossen", zei hij over Davis. "Er zullen momenten zijn waarop hij het moet doen. Dan probeer ik andere dingen in het veld te doen. Vanavond hadden we allebei onze kansen. We proberen er gewoon alles uit te halen. We zijn geen egoïsten. We willen dat we allebei slagen."

Bij Portland Trail Blazers was Damian Lillard, die speelde met een vinger die uit de kom was, met 34 punten en 7 assists opnieuw de belangrijkste speler.

Oklahoma City Thunder wint na verlenging

Na twee overwinningen op rij heeft Houston Rockets de derde wedstrijd tegen Oklahoma City Thunder verloren (119-107). De ploeg van veteraan Chris Paul was na verlenging te sterk. Bij de Thunder eindigden er vier spelers met minimaal twintig punten, namelijk Dennis Schroder (29), Chris Paul (26), Shai Gilgeous-Alexander (23) en Danilo Gallinari (20). 

Bij de Rockets was James Harden de grote man met 38 punten. De sterspeler moest echter wel de laatste minuten van de verlening missen, nadat hij zijn zesde persoonlijke fout kreeg. Na drie wedstrijden is de stand 2-1 in het voordeel van de ploeg uit Houston. (FOX Sports/ANP)