Titelstrijd KKD belooft zeer spannend te worden

Analisten voorspellen: Almere City wil De Graafschap en Cambuur verrassen

26 augustus 2020
Vrijdagavond gaat de Keuken Kampioen Divisie weer van start en het belooft spannender dan ooit te worden. Cambuur, De Graafschap, FC Volendam, NAC Breda, N.E.C, Excelsior én Go Ahead Eagles hopen allemaal snel terug te keren naar de Eredivisie, terwijl het ambitieuze Almere City wil stunten. Onze analisten blikken vooruit.

Top-5 Kees Kwakman

1. SC Cambuur
2. De Graafschap
3. Jong Ajax
4. NAC Breda
5. FC Volendam

Kwakman: "Ik denk dat Cambuur en De Graafschap de te kloppen ploegen zijn. Bij Cambuur is de selectie is hetzelfde gebleven, met hier en daar nog wat breedte-versterkingen (Ter Heide en Pouwels). Vorig jaar speelde Cambuur mooi, aanvallend en stabiel voetbal. De Graafschap heeft veel goede spelers gehaald, maar Mike Snoei moet daar nog wel een team van maken."

"Bij Jong Ajax is het lastig te voorspellen welke spelers worden opgesteld, maar er loopt zoveel talent rond dat er altijd een prima elftal staat. Brobbey, Ünüvar, Rensch en Taylor zullen allemaal minuten gaan maken. Ietwat gekleurd door een oranje bril hoop ik natuurlijk dat Volendam het goed doet. Antonucci blijft, maar er zullen nog twee spelers bij moeten, want de selectie is klein en te jong." 

Top-5 Hedwiges Maduro

In willekeurige volgorde: Cambuur, De Graafschap, Almere City, NAC en FC Volendam.

"Ik hoop natuurlijk dat Almere gaat promoveren", zegt de huidige trainer van Jong Almere City. "Omdat ik werkzaam ben bij Almere is het moeilijk om daarover te praten. Dat promotie lastig gaat worden is duidelijk, want Cambuur, De Graafschap, NAC, Go Ahead Eagles en FC Volendam hebben dat ook als doel. Daarbij komen ook nog eens grote clubs N.E.C. en Roda JC. Je gaat dus teleurstellingen krijgen, de vraag is: welke ploeg gaat het beste met de druk omgaat. Welke club is het meest stabiel?"

"Iedereen heeft het vaak over Jong Ajax en in mindere mate Jong AZ, maar van alle beloften denk ik dat Jong FC Utrecht het meest gaat verrassen. Er wordt frivool gevoetbald, maar ook in een goede formatie. Een 4-2-3-1 systeem, met opkomende backs."

Top-5 Hans Kraay jr.

1. De Graafschap
2. Jong Ajax
3. SC Cambuur
4. NAC Breda
5. FC Volendam

"De Graafschap-trainer Mike Snoei schoot in de vlekken toen hij Branco van den Boomen aan Toulouse kwijtraakte", zegt Hans Kraay jr. "Maar technisch manager Peter Hofstede haalde de volgende dag al Jonathan Opoku. Daarbij heeft Hofstede ook nog Lieftink (Go Ahead) en Verbeek (FC Den Bosch) transfervrij vastgelegd. Bovendien zijn Van Mieghem en Hamdaoui onder Snoei echt beter geworden. De Graafschap heeft echt veel keus. En van Joey Konings verwacht ik veel. Als je deze luxe hebt, word je gewoon kampioen."

Mitchell van der Gaag mag zich volgens Kraay jr. de gelukkigste trainer van de Keuken Kampioen Divisie noemen. "Als ik Ajax zie spelen in de voorbereiding heb ik het idee dat ze wel drie gelijkwaardige elftallen kunnen opstellen. Het moet een feest zijn om trainer te zijn van Jong Ajax met al die talenten. Ik hoop trouwens ook dat Cambuur promoveert. Dat verdienen ze in Leeuwarden na zo'n pechjaar."

Almere hoopt op stunt, N.E.C. gaat tegenvallen

"Ik denk dat Almere City zesde wordt en dat vinden ze daar eigenlijk veel te laag", gaat Kraay jr. verder. "Ze zijn daar hartstikke ambitieus en hopen zelfs op de titel." De selectie kent veel nieuwe spelers en dat lijkt goed uit te pakken volgens de vaste volger van de Keuken Kampioen Divisie. "Woud (Willem II) is een behoorlijke keeper en met Helstrup en Breedijk heeft Almere twee nieuwe verdedigers. Thomas Verheydt gaat alle kopduels winnen, op het middenveld staat de ervaren Ryan Koolwijk en rechtsbuiten Mees Kaandorp is een zeer talentvolle jongen." Maduro vult aan: "Je bent goed op de hoogte, maar je vergeet nog dat Steve Tunga van Borussia Dortmund is gehaald en Xian Emmers van Internazionale."

Kwakman haakt aan: "Almere City en Excelsior halen de play-offs, dat zijn ze eigenlijk wel verplicht als je kijkt naar de spelers en het budget. Ik denk eerlijk gezegd niet dat er veel verrassingen zullen zijn, maar Roda JC gaat zeker meestrijden voor een play-off ticket."

Kraay jr. denkt dat N.E.C. gaat tegenvallen: "Ik verwacht dat na Musaba ook Okita nog vertrekt en dan blijft er weinig kwaliteit over. Ik hoop natuurlijk dat Edgar Baretto het goed gaat doen, maar ik ben nog niet overtuigd. N.E.C. was in de voorbereiding tegen De Treffers ook vrij matig, maar goed: dit blijft wel de Keuken Kampioen Divisie."(FOX Sports)

Vanaf vrijdag volg je de Keuken Kampioen Divisie LIVE op FOX Sports!

Programma KKD speelronde 1 | FOXSports.NL

 


 

Gerelateerd

Stand

Team G P D
1 Almere City FC 5 13 8
2 NAC Breda 4 12 10
3 SC Cambuur Leeuwarden 5 10 9
4 Roda JC Kerkrade 4 9 7
5 Telstar 4 7 1
6 FC Eindhoven 4 7 1
7 MVV Maastricht 5 7 -4
8 De Graafschap 3 6 2
9 Excelsior 4 6 4
10 FC Den Bosch 4 6 0
11 N.E.C. 4 6 0
12 Jong PSV 4 6 -2
13 Jong AZ 5 6 -5
14 Go Ahead Eagles 3 4 -1
15 FC Volendam 4 4 -2
16 Helmond Sport 5 4 -4
17 FC Dordrecht 5 4 -5
18 Jong Ajax 4 3 -3
19 Jong FC Utrecht 5 3 -6
20 TOP Oss 5 1 -10