Depay, De Jong en Ake
Depay, De Jong en Ake - © Pro Shots

Code Oranje? KNVB vraagt om dispensatie voor quarantaine internationals

25 augustus 2020
De KNVB hoopt dat de internationals die in het buitenland voetballen gewoon inzetbaar zijn voor de interlands tegen Polen (4 september) en Italië (7 september) in de Nations League.

De voetbalbond heeft bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het verzoek neergelegd dat spelers niet eerst in quarantaine hoeven als ze komende maandag in Zeist arriveren.

Het ministerie bevestigt het verzoek van de KNVB. VWS heeft het RIVM om advies gevraagd en wil in de loop van deze week een beslissing nemen.

Reizigers uit landen met code oranje wordt geadviseerd om tien dagen in quarantaine te gaan na aankomst in Nederland. Het ministerie van Buitenlandse Zaken scherpte maandag het reisadvies voor Spanje en Frankrijk aan vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen in beide populaire vakantielanden. Ook voor Groot-Brittannië, waar heel wat internationals van Oranje spelen, geldt code oranje.

Frenkie de Jong (FC Barcelona) en Luuk de Jong (Sevilla) moeten volgende week vanuit Spanje naar Zeist komen. Kevin Strootman voetbalt voor Marseille, dat vorige week al van geel naar oranje ging. De voetballers zijn de afgelopen weken uitvoerig op corona getest bij hun clubs. De KNVB gaat alle internationals ook testen in de aanloop naar de duels met Polen en Italië, die zonder toeschouwers in de Johan Cruijff ArenA worden afgewerkt.

Het verzoek voor vrijstelling van quarantaine geldt niet alleen voor het Nederlands elftal. De Nederlandse vrouwen spelen op 18 september tegen Rusland. Jong Oranje voetbalt op 4 september uit tegen Wit-Rusland en ontvangt vier dagen later Jong Noorwegen in Almere.

De UEFA vergaderde vorige week met de 55 aangesloten bonden over de hervatting van de verschillende competities voor landenteams. De bonden kregen toen al het advies om zich bij hun overheid te melden om vrijstelling van quarantaine aan te vragen. Ook werd besloten de duels van begin september nog zonder publiek af te werken. (FOX Sports/ANP)

Cagliari verlost Ajax van Marin

31 augustus 2020
Cagliari verlost Ajax van Marin
Ajax heeft Razvan Marin verkocht aan Cagliari. De Italiaanse club huurt Marin eerst van Ajax en uiterlijk 1 juli 2021 zal de huur worden omgezet...

Gerelateerd