Bicentini woest op Hiddink: "Dit is niet goed te maken"

Bicentini furieus: "Hiddink heeft een spelletje met mij gespeeld"

25 augustus 2020
Remko Bicentini heeft keihard uitgehaald naar Guus Hiddink. Hiddink volgde vrijdag Bicentini op als bondscoach van Curaçao, maar Bicentini was hier niet in gekend. "Van respectvol tot respectloos, dat is mijn gevoel nu over Hiddink," zegt Bicentini.

Met name het nieuws dat de deal met Hiddink in januari al beklonken zou zijn maakt Bicentini kwaad. Een maand daarna had Bicentini een gesprek met Hiddink over een adviseursrol. Over het eventueel opvolgen van Bicentini door Hiddink werd destijds niet gesproken. 

Bicentini: "Ik ben heel erg teleurgesteld in Guus Hiddink. Guus weet dat ik nog een contract heb tot en met het WK in Qatar 2022. Hij heeft dus een spelletje gespeeld met mij. Van respectvol tot respectloos dat is mijn gevoel nu over Hiddink."

Hiddink zegt tegen De Telegraaf te zijn geschrokken van de hele situatie rondom Bicentini. "Dat zal eerst netjes afgehandeld moeten worden. Zolang dat loopt, wacht ik met verder praten, laat staan dat ik nu een handtekening zet. Eerst moet het goed geregeld worden, zodat ik kan tekenen. Anders blijf ik weg."

Voor Bicentini is dat niet genoeg. "Dat is dan wel een beetje laat. Als hij geen smet op zijn blazoen wil hebben dan zegt hij af voor deze functie. Dan pas ben je een heer van stand." Bicentini eindigt zijn statement met dat hij als de vacature ooit weer vacant komt hij natuurlijk weer beschikbaar is als bondscoach van Curaçao. (FOX Sports)