Vito van Crooij
Vito van Crooij - © FOXSports.NL

Van Crooij weer thuis bij VVV-Venlo

25 augustus 2020
Vito van Crooij keert terug bij VVV-Venlo. De 24-jarige aanvaller tekent in zijn geboortestad een overeenkomst voor vier seizoenen. Van Crooij komt over van PEC Zwolle, waar VVV hem twee seizoenen geleden aan verkocht.

Van Crooij is dus weer terug op het oude nest en daar is hij blij mee. “Ik vind het fantastisch dat ik weer terug ben, daar waar het allemaal voor mij begonnen is. De stap naar Zwolle was voor mij destijds een goede keuze, maar de terugkeer naar Venlo is nu een hele bewuste. In Venlo wil ik weer aan spelen toekomen en belangrijk worden voor het team. Toen VVV-Venlo me benaderde, hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Uiteraard heb ik veel contact gehad met de jongens die er enkele seizoenen geleden ook al zaten én met m’n broer Delano. Ik heb enorm veel zin om weer in De Koel aan de slag te gaan.”

Technisch Manager Stan Valckx denkt dat VVV de kwaliteiten van Van Crooij goed kan gebruiken. “Een creatieve jongen in de aanval met snelheid, die doelgericht is maar ook een prima voorzet in de benen heeft. Hij heeft hier in De Koel én daarbuiten in het verleden al laten zien wat hij in zijn mars heeft. Aan hem de taak om dat weer op te pakken en te laten zien dat hij dat nog niet verleerd is.”

Van Crooij doorliep in Venlo de jeugdopleiding en werd in de loop van het seizoen 2013-2014 vanuit de A-jeugd overgeheveld naar het eerste elftal. Hij maakte op 18-jarige leeftijd zijn competitiedebuut voor VVV. Van Crooij scoorde in oktober 2014 zijn eerste officiële doelpunt in een duel om de KNVB-beker tegen MVV Maastricht. Enkele weken later tekende de Venlonaar een contract voor 2,5 jaar bij VVV-Venlo met een optie voor nog eens twee jaar. (FOX Sports)