Lionel Messi
Lionel Messi - © Pro Shots

Messi wil weg bij Barcelona, club bevestigt vertrekwens

25 augustus 2020
Lionel Messi wil vertrekken bij FC Barcelona, dat heeft de club bevestigd aan persbureau AP.

De Argentijnse superster zou gebruik willen maken van een clausule in zijn contract waarmee hij zijn verbintenis eenzijdig kan beëindigen.

De club heeft de vertrekwens van Messi bevestigd aan persbureau AP, maar liet ook weten aan dat de clausule waar de 33-jarige Argentijn gebruik van wil maken op 10 juni afliep. Het contract van Messi loopt volgens de Catalaanse club nog een jaar door en bevat een vaste afkoopsom van 700 miljoen euro. Barcelona sluit niet uit dat het in een juridisch gevecht terechtkomt met Messi.

Ronald Koeman wilde de sterspeler, over wie er al langer geruchten zijn dat hij wil vertrekken, nog overtuigen om te blijven, maar die missie lijkt niet te gaan slagen.

Messi kwam twintig jaar geleden naar Barcelona en won tien landstitels en vier keer de Champions League met de Catalaanse club. Oud-ploeggenoot Carles Puyol nam op Twitter al een voorschot op het naderende afscheid: "Respect en bewondering, Leo. Al mijn steun, vriend." 

Spoedberaad 

Vanwege alle ontwikkelingen rondom Messi zou er bij Barcelona een spoedberaad gaande zijn. Woedende supporters eisen het vertrek van voorzitter Josep Maria Bartomeu over wie er geruchten gaan dat hij eraan denkt om op te stappen.

(FOX Sports)