Zeljeznicar
Zeljeznicar - © ANP

Israël verbiedt Europees voetbalduel vanwege corona-uitbraak

27 augustus 2020
Vanwege een corona-uitbraak binnen de selectie van de Bosnische voetbalclub Zeljeznicar gaat het duel met Maccabi Haifa in de eerste voorronde van de Europa League donderdagavond niet door. Vijf spelers van Zeljeznicar testten woensdag bij aankomst in Israël positief. Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid besloot de wedstrijd daarop te verbieden.

De Bosnische club moet het land zo snel mogelijk verlaten. Israël stelt zelfs een privéjet ter beschikking om de spelers van Zeljeznicar zo snel mogelijk weg te krijgen. Al voor vertrek naar Israël testten zes voetballers positief op het coronavirus. Zij bleven daarom achter in Sarajevo. Het virus bleek zich echter al verspreid te hebben binnen de selectie.

Volgens Maccabi Haifa gaat de UEFA op zoek naar een nieuwe datum voor het duel. De Europese voetbalblond zette eerder twee clubs, Slovan Bratislava en FC Prishtina, met een reglementaire 3-0-nederlaag uit de voorrondes van respectievelijk de Champions League en Europa League omdat die clubs vanwege een aantal besmettingen niet konden voetballen. (FOX Sports/ANP)