Zian Flemming
Zian Flemming - © Pro Shots

Zian Flemming elfde aanwinst Fortuna Sittard

27 augustus 2020
PEC Zwolle raakt Zian Flemming kwijt aan Fortuna Sittard. De aanvaller heeft een contract voor vier seizoenen getekend in Sittard. Nadat PEC deze week overeenstemming bereikte met spits Slobodan Tedic van Manchester City, mocht Flemming uit Zwolle vertrekken.

Flemming is alweer de elfde aanwinst van de Limburgers voor het nieuwe seizoen. Eerder sloten onder meer Mats Seuntjens, Emil Hansson, Mike van Beijnen en spits Sebastian Polter aan bij Fortuna.

 

Technisch manager Mike Willems van PEC: "Zian is een op en top prof. Gezien zijn leeftijd is het voor hem nu belangrijk op een zo hoog mogelijk niveau, zoveel mogelijk speelminuten te maken. Bij PEC Zwolle was dat vooruitzicht voor Zian niet meer aanwezig en dus is deze transfer voor alle partijen een goede uitkomst."

Flemming kwam in de zomer van 2018 over van Ajax naar Zwolle. De aanvaller kwam 32 keer in actie voor PEC waarin hij zes keer wist te scoren. Vorig seizoen werd hij verhuurd aan N.E.C. In de Keuken Kampioen Divisie kwam hij tot dertien doelpunten in 25 duels. Flemming liet maandag al weten geen trek te hebben in nog een jaar in de KKD.
(FOX Sports)