Supporters van Borussia Dortmund
Supporters van Borussia Dortmund - © Pro Shots

Dortmund hoopt op publiek in stadion per november

28 augustus 2020
Directeur Hans-Joachim Watzke van Borussia Dortmund verwacht dat er ondanks het stijgende aantal coronabesmettingen vanaf november weer met toeschouwers in het stadion kan worden gevoetbald. "Het positieve is, dat er een duidelijk signaal van de bondskanselier is gekomen. Volgens mij zijn de besluiten een teken van de politiek dat er vanaf november weer met toeschouwers gespeeld kan worden", zei hij tegen de Westdeutsche Allgemeine Zeitung.

De bondsregering en de bondsstaten hadden donderdag besloten dat grote evenementen, waarbij contactonderzoek en de navolging van de hygiëneregels niet mogelijk is, minstens tot eind december 2020 niet kunnen plaatsvinden. Voor het houden van sportwedstrijden met publiek moet een werkgroep uiterlijk eind oktober met een voorstel komen. "Dat er een werkgroep is ingesteld, laat zien dat de politiek zich serieus met deze kwestie wil bezighouden", vindt Watzke.

Bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge van Bayern München zei vorige week al dat hij wilde dat er bij de start van het voetbalseizoen in de Bundesliga weer publiek in het stadion zit. "Maar we zijn niet naïef en begrijpen dat zoiets slechts in beperkte mate kan", vulde hij aan.

Landskampioen Bayern München opent de Bundesliga op 18 september. Een week eerder wordt de eerste ronde in het Duitse bekertoernooi gespeeld.

(ANP)

Stand