davy klaassen
davy klaassen - © Pro Shots

Knieblessure Davy Klaassen valt mee

28 augustus 2020
Davy Klaassen kan de eerste wedstrijd van het seizoen spelen, zo is de verwachting. De middenvelder raakt in de voorbereiding geblesseerd aan zijn knie maar de schade valt mee.

Klaassen bleef vorige week vrijdag tijdens een schotpoging haken in het gras. Hij maakte de training nog wel af maar moest een dag later de sessie staken wegens teveel pijn. Onderzoek wees uit dat een kapsel in zijn knie licht beschadigd is. Hij moest 10 tot 12 dagen rust houden maar is inmiddels alweer begonnen met individuele training. De oefenwedstrijd van zaterdag tegen FC Groningen komt te vroeg maar trainer Florian Kohfeldt gaat er vanuit dat hij bij de eerste officiële wedstrijd van het seizoen wél over Klaassen kan beschikken. Het Duitse seizoen wordt zoals altijd geopend met de eerste ronde van de DFB-Pokal. Bremen speelt op 12 september uit bij Carl Zeiss Jena. Een week later is de eerste Bundesliga-wedstrijd, thuis tegen Hertha BSC.

De Bundesliga is ook dit seizoen weer te zien op FOX Sports. De openingswedstrijd is Bayern München - Schalke 04 op vrijdag 18 september. (FOX Sports

Gerelateerd

Stand