Nederlands Elftal
Nederlands Elftal - © FOXSports.NL

Oranje-internationals hoeven niet in quarantaine

28 augustus 2020
Voor de spelers van het Nederlands Elftal wordt eenmalig een uitzondering gemaakt op de quarantaineregels. Dat heeft Minister Tamara van Ark van Medische Zorg en Sport bekend gemaakt.

Oranje speelt op 4 september tegen Polen en op 7 september tegen Italië. Beide wedstrijden in het kader van de Nations League. Wanneer de KNVB de regels strikt zou opvolgen, dan hadden spelers uit landen en gebieden met code oranje eerst in quarantaine moeten gaan. Dan hebben we het onder andere over Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum, Ryan Babel, Kevin Strootman en Frenkie de Jong. Die zouden eerst tien dagen in Nederland in afzondering moeten. In die tien dagen zijn beide interlands dan al gespeeld. Op 31 augustus komen spelers en staf samen in Zeist om zich voor te bereiden op de interlands. 

 KNVB is blij met besluit

"We zijn blij dat onze overheid deze oplossing heeft gerealiseerd en Nederland nu niet achterblijft bij de rest van Europa. Dat is goed voor het Nederlandse voetbal en hierdoor kunnen de miljoenen fans Oranje weer in actie zien, daar hebben we met z’n allen lang naar uitgekeken", laat de KNVB weten. Volgens de voetbalbond volgen de topsporters met professionele begeleiding de strengste voorzorgsmaatregelen met als doel hun beroep uit te kunnen blijven uitoefenen. "Dat kun je niet gelijk beoordelen met toeristen die zonder noodzaak over een volle Ramblas lopen."

De minister spreekt van een eenmalige uitzondering, alleen voor deze twee interlands en ook alleen voor dit team. Voor andere teams en sporten wil het ministerie een algemene regel vaststellen.(FOX Sports