Orkun Kökcü
Orkun Kökcü - © Pro Shots

Feyenoorder Kökcü maakt debuut in selectie Turkije

28 augustus 2020
Feyenoorder Orkun Kökcü mag zich voor het eerst melden bij de nationale ploeg van Turkije. Bondscoach Senol Günes heeft de 19-jarige Kökcü, geboren in Haarlem, opgeroepen voor de wedstrijden in de Nations League tegen Hongarije en Servië. Kökcü speelde eerder voor jeugdelftallen van Oranje, maar koos vorig jaar voor Turkije.

De middenvelder voetbalde enkele interlands voor Jong Turkije en mag zich nu voor het eerst melden bij het 'grote' Turkije. Günes verwacht zijn spelers zondag op het nationale trainingscomplex. Turkije gaat zich daar voorbereiden op de wedstrijden tegen Hongarije (donderdag) en Servië (zondag 6 september).

Kökcü veroverde vorig seizoen een basisplaats bij Feyenoord. De tiener speelde zich onder trainer Dick Advocaat in de belangstelling van onder meer Arsenal en Sevilla. Kökcü besloot echter om zijn contract in Rotterdam te verlengen tot medio 2025. "Ik ben nog niet klaar hier, ik wil prijzen pakken met Feyenoord. Ik wil als kampioen vertrekken", zei de aanvallende middenvelder. (ANP)