Osaka
Osaka - © FOXSports.NL

Veelbesproken Osaka haakt vanwege blessure af voor finale Cincinnati

29 augustus 2020
Na een bewogen week heeft Naomi Osaka zich vlak voor aanvang van de finale van het WTA-toernooi van Cincinnati afgemeld. Een hamstringblessure gooit roet in het eten voor Osaka. De titel gaat daardoor automatisch naar de andere finaliste; Victoria Azarenka.

Slechts anderhalf uur voor de finale werd bekend dat Osaka niet fit genoeg is voor de finale. “Het spijt me dat ik mij vandaag moet terugtrekken met een blessure. Ik heb gisteren mijn linkerhamstring geblesseerd in de tiebreak van de tweede set en het is niet hersteld zoals ik had gehoopt. Dit is een emotionele week geweest en ik wil iedereen bedanken voor alle steun”, aldus Osaka.

Osaka had zich voor de halve finale in New York – waar het WTA-toernooi van Cincinnati wordt gehouden – teruggetrokken uit protest tegen het politiegeweld in de Verenigde Staten. De Japanse, die is opgegroeid in de Verenigde  Staten, wilde een duidelijk statement maken tegen racisme, maar uiteindelijk besliste ze toch te willen spelen. Ze won vervolgens de halve finale van Elise Mertens.

Het is onduidelijk of Osaka bij de US Open, die komende week op dezelfde locatie in New York begint, wel kan aantreden. De nummer 10 van de wereldranglijst dient in de Nederlandse nacht van maandag op dinsdag op de baan te verschijnen voor haar partij in de eerste ronde tegen haar landgenote Misaki Doi.

In plaats van de finale tussen Osaka en Azarenka zenden wij om 17.00 uur de dubbelfinale van Cincinnati uit. Daarin neemt onze landgenote Demi Schuurs het met haar dubbelpartner Květa Peschke op tegen het duo Nicole Melichar-Yi-Fan Xu. De mannenfinale tussen Novak Djokovic en Milos Raonic volgt na de partij van Schuurs en start in ieder geval niet voor 19.00 uur. (FOX Sports/ANP)

Schuurs-Peschke - Xu-Melichar en Djokovic - Raonic zijn LIVE te zien op FOX Sports 5.