curacao
curacao - © Pro Shots

Trainingskamp Curacao afgelast wegens corona

29 augustus 2020
Het trainingskamp van het nationale elftal van Curaçao in Nederland is vanwege het coronavirus afgelast. Een staflid van de selectie bleek vanochtend in Willemstad besmet met het virus.

Er is uit voorzorg besloten om thuisquarantaine op te leggen aan iedereen die mogelijk in contact is geweest met de besmette persoon. Een aantal spelers had al besloten uit voorzorg thuis te blijven of kon door de coronamaatregelen niet reizen zonder quarantaine te vermijden. Doordat er niet tijdig opnieuw getest kan worden, heeft de bond besloten het trainingskamp in zijn geheel af te gelasten. 

De selectie van Curaçao zou komende maandag beginnen aan een zesdaags trainingskamp in Badhoevedorp ter voorbereiding op het kwalificatietoernooi voor het WK 2022 in Qatar. Het zou de eerste keer zijn dat de nieuwe bondscoach Guus Hiddink voor de groep zou staan.

Curaçao is in het kwalificatietoernooi van Concacaf (Noord- en Midden-Amerika) ingedeeld in groep C met Guatemala, St Vincent en de Grenadines, Cuba en de Britse Maagdeneilanden.

Op 8 oktober treft de ploeg in eigen huis St. Vincent en de Grenadines. Drie dagen later moet Curaçao op bezoek bij Cuba. (FOX Sports)