Messi
Messi - © Pro Shots

La Liga mengt zich in Messi-soap: Barcelona mag 700 miljoen vragen

30 augustus 2020
Lionel Messi kan FC Barcelona niet zo maar verlaten. La Liga, de organisator van de Spaanse voetbalcompetitie, heeft zondag in een statement laten weten dat de Argentijn niet zo maar onder zijn contract uit kan. Messi liet zondagochtend ook van zich horen, namelijk door niet te verschijnen bij de medische tests.

Barcelona heeft contractueel laten vastleggen dat de sterspeler voor 700 miljoen euro mag vertrekken. Verschillende Spaanse media meldden afgelopen week dat hij onder zijn tot 2021 lopende contract uit kan, maar dat is volgens La Liga niet het geval.

Messi wil de club nog voor de start van het nieuwe seizoen verlaten. De Argentijn zou zich op een clausule in zijn contract beroepen dat hij zelfs transfervrij weg mag. Manchester City aast op de zesvoudig winnaar van de Gouden Bal.

Voorzitter Josep Maria Bartomeu weigert met de Argentijn over een vertrek te onderhandelen. Hij benadrukt dat Messi alleen voor 700 miljoen euro weg mag, zoals in zijn contract is vastgelegd. De preses weet heel goed dat geen club dat bedrag gaat betalen. Hij wil echter ook niet de geschiedenis in gaan als de voorzitter die Messi heeft verkocht. Aan de andere kant, als Messi nog een seizoen blijft, dan is hij volgend jaar transfervrij.

Messi ontbreekt bij tests

De 33-jarige Messi heeft zich zondagochtend niet gemeld bij Barcelona voor enkele fysieke testen in de aanloop naar het nieuwe seizoen. De verwachting is dat hij maandag ook de eerste training onder de nieuwe trainer Ronald Koeman laat schieten. (FOX Sports/ANP)