Jurgen Ekkelenkamp
Jurgen Ekkelenkamp - © Pro Shots

Ajax blijft ongeslagen in de voorbereiding

30 augustus 2020
Ajax heeft een oefenwedstrijd tegen 1. FC Union Berlin met een gelijkspel afgesloten. Het duel met de nummer 11 van het afgelopen seizoen in de Bundesliga eindigde in 2-2 in de Johan Cruijff ArenA.

Carel Eiting opende de score voor Ajax. In de tweede helft troffen Marcus Ingvartsen en Marius Bülter doel voor de bezoekers uit Duitsland. Jurgen Ekkelenkamp voorkwam dat Ajax voor het eerst in de voorbereiding een nederlaag leed.

Ajax speelde een groot deel van de wedstrijd met de tweede en zelfs derde keus. Van de bekendere spelers deed David Neres een half uurtje mee. Ook Mohammed Kudus en Sergiño Dest verschenen aan de aftrap. Noa Lang maakte een sterke indruk en was bij beide doelpunten betrokken.

Ongeslagen

Ajax won eerder in de voorbereiding van Eintracht Frankfurt (2-1), Hertha BSC (1-0), Holstein Kiel (5-2), Red Bull Salzburg (4-1), Wolfsberger AC (2-0), FC Utrecht (5-1) en RKC Waalwijk (6-1). De formatie uit Amsterdam maakt een goede indruk in de aanloop naar het seizoen, dat op 13 september met een uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam van start gaat. Toch is trainer Erik ten Hag niet zonder zorgen. (ANP)

 

Maas assistent Bosz bij Leverkusen

30 augustus 2020
Maas assistent Bosz bij Leverkusen
Rob Maas wordt bij Bayer Leverkusen, naast Hendrie Krüzen de tweede Nederlandse assistent van Peter Bosz. Beiden voetbalden samen bij Feyenoord...