Arantxa Rus
Arantxa Rus - © Pro Shots

Arantxa Rus verliest in eerste ronde US Open

1 september 2020
Arantxa Rus is er niet in geslaagd om de tweede ronde van de US Open te bereiken. De enige Nederlandse deelnemer aan het enkelspel in New York verloor in de eerste ronde van Ann Li in drie sets: 4-6, 6-2, 1-6.

 

Rus, opgeklommen naar plek 68 op de wereldranglijst, had op papier een kansrijke loting voor de US Open. Met de 20-jarige Li trof ze de mondiale nummer 128 voor lege tribunes op baan 12 van Flushing Meadows. Rus begon slecht en stond al snel met 4-1 achter. Ze knokte zich terug tot 4-4, maar ze verloor de set door in de tiende game haar service in te leveren.

Rus herpakte zich in de tweede set, die ze overtuigend naar zich toe trok, maar in de beslissende set ging het mis. De Nederlandse maakte te veel fouten en werd in de vierde en zesde game gebroken. Net als in 2009, 2012 en 2018 bleef ze zodoende steken in de eerste ronde van de US Open. Alleen in 2011 wist Rus de tweede ronde te halen.

In het dubbelspel komen nog wel Nederlanders in actie: Demi Schuurs, Matwé Middelkoop, Wesley Koolhof en Jean-Julien Rojer.

Osaka door, Gauff uitgeschakeld

Oud-winnares Naomi Osaka bereikte de tweede ronde wel. De 22-jarige Japanse, twee jaar geleden winnares van het Amerikaanse grandslamtoernooi, versloeg haar landgenote Misaki Doi in drie sets: 6-2, 5-7, 6-2.

Het Amerikaanse toptalent Coco Gauff werd uitgeschakeld. De 16-jarige Gauff, die bij haar vorige drie optredens in het hoofdtoernooi van een grand slam steeds minimaal de derde ronde had bereikt, moest het afleggen tegen Anastasija Sevastova uit Letland: 6-3, 5-7, 6-4. (FOX Sports/ANP)

Vliegende start Djokovic op US Open

1 september 2020
Vliegende start Djokovic op US Open
De topfavoriet op de US Open, Novak Djokovic, heeft eenvoudig de tweede ronde bereikt. De nummer 1 van de wereld versloeg de Bosniër Damir Džumhur...