Slobodan Tedic (Foto: PEC Zwolle)
Slobodan Tedic (Foto: PEC Zwolle) - © FOXSports.NL

PEC heeft Servisch jeugdinternational Tedic binnen

1 september 2020
PEC Zwolle heeft in Slobodan Tedic een nieuwe spits gevonden. De Zwolse club huurt de 20-jarige Servisch jeugdinternational voor een jaar van Manchester City.

Tedic moet nog wel een werkvergunning krijgen. Hij verblijft momenteel op een vakantiepark van de hoofdsponsor van Zwolle, waar hij zijn verplichte quarantaine van tien dagen uitzit.

De Engelse topclub nam Tedic vorig jaar over van de Servische ploeg FK Čukarički. City liet de spits afgelopen seizoen nog wel op huurbasis bij zijn oude club voetballen. Hij maakte negen doelpunten in de Servische competitie en ook drie in de voorrondes van de Europa League.

"Met Slobodan hebben we een spits gecontracteerd die perfect past bij onze speelstijl", zegt technisch manager Mike Willems. "Hij is lang, atletisch en heeft een neusje voor de goal. Het doet me goed dat het is gelukt hem naar Zwolle te halen, aangezien er veel kapers op de kust waren." Tedic denkt dat de stap naar de Eredivisie goed is voor zijn ontwikkeling. "Het niveau ligt hier hoog en jonge spelers krijgen veel kansen." (FOX Sports/ANP)