Gaat Frenkie de Jong Messi nog terugzien in Barcelona? "Ik hoop het!"

Frenkie de Jong hoopt Messi weer te begroeten bij Barca

1 september 2020
Hoewel Frenkie de Jong sinds zijn vakantie nog niet terug geweest is in Barcelona, is de onrust bij zijn club FC Barcelona hem niet ontgaan. “Natuurlijk volg ik het wel, ook al zou ik het niet willen volgen, dan had ik het alsnog wel gezien. Ik krijg wel mee wat er speelt.”

In Barcelona is het onrustig onder de supporters van de club, nu grote veranderingen onvermijdelijk lijken. Zo heeft sterspeler Lionel Messi aangegeven te willen vertrekken. De Argentijn zit in ieder geval nog gewoon in de groepsapp van de spelers, aldus De Jong.

Lionel Messi

De Jong hoopt dat Messi gewoon in Barcelona is als De Jong er na de interlandperiode terugkeert. De Jong heeft Messi in zijn vakantie niet gesproken: “Ik denk dat er genoeg mensen wat van hem willen weten. Ik ben niet iemand met zo’n relatie met hem om hem even op te bellen om te vragen hoe het zit.”

Moeilijk debuutjaar

In Barcelona kende De Jong een moeilijk debuutjaar. Hij speelde 42 wedstrijden, maar lang niet altijd op zijn favoriete positie, en daarnaast werden er geen prijzen gewonnen: “Het was natuurlijk wel een teleurstellend jaar. We zijn geen kampioen geworden en we hebben de Champions League niet gewonnen. Twee trainers zijn eruit gegaan in één jaar, dat is nooit zo’n goed teken.” De Jong doelt op de trainers Ernesto Valverde en Quique Setién, met wie de middenvelder prettig samenwerkte: “Ik had een prima relatie met hem, zoals ook met Valverde. Als hij gebleven was, was ik ook blij geweest. Dat had mij persoonlijk niet zoveel uitgemaakt.”

Ronald Koeman

Desondanks is De Jong blij met de aanstelling van Ronald Koeman bij Barcelona. Daar tegenover staat dat Koeman nu gemist wordt bij Oranje: “Het is dubbel natuurlijk. Ik ben blij dat hij naar Barcelona is gekomen, alleen verliezen wij wel een goede bondscoach.” In aanloop naar Koemans’ aanstelling bij Barca hebben trainer en speler elkaar wel even telefonisch gesproken, maar verder dan dat is er nog geen contact geweest.

Vorig seizoen vertrokken Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt van Ajax naar grote buitenlandse clubs. Nu is Donny van de Beek de volgende die Ajax inruilt voor een grote club, met zijn transfer naar Manchester United. De oud-ploeggenoten spraken elkaar daarover: “Ik heb er kort met hem over gesproken. Het is natuurlijk een supermooie transfer voor hem. We zijn allemaal hartstikke blij voor hem.” (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand

Team G P D
1 Granada CF 2 6 3
2 Real Betis 3 6 2
3 Real Sociedad 3 5 3
4 Valencia CF 3 4 1
5 Real Madrid 2 4 1
6 Villarreal 2 4 1
7 Celta de Vigo 2 4 1
8 Getafe 2 4 1
9 Osasuna 2 3 1
10 Cádiz 2 3 0
11 Huesca 3 2 -2
12 Eibar 2 1 -1
13 Alavés 3 1 -2
14 Real Valladolid 2 1 -2
15 Atlético de Madrid 0 0 0
16 Barcelona 0 0 0
17 Sevilla 0 0 0
18 Levante 1 0 -2
19 Athletic Club 1 0 -2
20 Elche 1 0 -3