Tahith Chong (Werder Bremen), Deyovaisio Zeefuik, Daishawn Redan en Javairo Dilrosun (allen Hertha BSC) reizen niet mee met Jong Oranje naar Wit-Rusland. De vier sluiten zaterdagavond in Nederland weer aan bij de groep, om zich voor te bereiden op de tweede wedstrijd van Jong Oranje. Die is dinsdag in Almere tegen Jong Noorwegen.

 

Vanwege de extra strenge quarantaineregels die gelden voor de regio’s van Werder Bremen en Hertha BSC zou het viertal na terugkomst bij hun club in quarantaine moeten vanwege de reis naar Wit-Rusland. Clubs hebben in deze coronacrisis het recht spelers om die reden thuis te houden. Dergelijke quarantaineregels gelden niet voor de overige spelers van Jong Oranje.

Bijna alle landen in Europa hebben een definitieve of tijdelijke uitzondering op de quarantaineregels gemaakt voor topsporters die internationaal moeten reizen. Dit omdat internationaal reizen noodzakelijk is om hun vak uit te kunnen oefenen en zij al voortdurend op corona worden getest.

Ook Cody Gakpo heeft het trainingskamp verlaten. De aanvaller van PSV heeft last van een verstandskies en moet hieraan behandeld worden. Afhankelijk van het herstel van Gakpo sluit ook hij weer bij Jong Oranje aan voor de wedstrijd tegen Jong Noorwegen.

Er zijn geen vervangers opgeroepen voor de vijf. De wedstrijden van Jong Oranje zijn in het kader van de kwalificatie voor het Europees kampioenschap. (FOX Sports/ANP)

Jong Wit-Rusland - Jong Oranje zie je vrijdag om 18.00 uur live op FOX Sports 1

Gerelateerd