Stefan de Vrij moet vanwege een blessure afhaken bij het Nederlands elftal. De verdediger van Inter verlaat het Oranje-trainingskamp in Zeist en mist daardoor de duels met Polen en Italië.

Bondscoach ad-interim Dwight Lodeweges roept geen vervanger op voor De Vrij, waardoor de selectie van Oranje nog bestaat uit 23 spelers. De Vrij is de tweede centrale verdediger die geblesseerd afhaakt. Matthijs de Ligt is uitgeschakeld na een schouderoperatie.

De verwachting was dat De Vrij de aanstaande duels basisspeler zou zijn door de absentie van De Ligt. De huidige selectie van Oranje telt met Joël Veltman en Perr Schuurs nog twee verdedigers die weten hoe het is om rechts centraal achterin van de defensie te spelen. Veltman speelde de laatste seizoenen vaker als rechtsback. De 20-jarige Schuurs debuteert deze week in de selectie van Oranje. Teun Koopmeiners, die onderdeel uitmaakt van de selectie van Jong Oranje, traint vandaag eenmalig met het Nederlands elftal mee.

Dumfries onzeker 

Denzel Dumfries ontbreekt donderdag op de training. De rechtsback is vader geworden. De bedoeling en verwachting is dat Dumfries zaterdag weer aansluit bij de groep, maar dan zal hij eerst weer getest moeten worden op corona. Hij mist het duel met Polen. (FOX Sports)