Wijnaldum: "Iedereen snakte ernaar om weer bij elkaar te komen"

Wijnaldum: "We hebben elkaar gemist bij Oranje"

3 september 2020
Oranje speelt vrijdag de eerste interland in negen maanden tijd. Volgens Georginio Wijnaldum voelde alles in Zeist alweer snel vertrouwd voor iedereen. "We zijn ook heel blij om weer bij elkaar te zijn, we hebben elkaar echt gemist."

Het gemis blijkt uit een aantal dingen. "We gaan als team goed met elkaar om, veel jongens hebben dezelfde interesses.  Dan mis je dat. Het ging ook heel goed bij Oranje, dan is het een gemis als je negen maanden niet bij elkaar bent. Wat ik voel en zie is dat elke keer dat we afscheid nemen, om weer naar onze clubs te gaan, dat iedereen er weer naar snakt om bij Oranje terug bij elkaar te komen om het goede gevoel door te zetten en goede wedstrijden te spelen. Nu duurde dat negen maanden en is het gemis alleen maar groter geworden."

Groepsgevoel

Dat groepsgevoel onderschrijft ook Dwight Lodeweges die mede daarom geen vervanger oproept voor de geblesseerd afgehaakte Stefan de Vrij. "We zitten in een proces en dan ga je daar weer anderen bijzetten, dat vind ik niet nodig. Ik denk dat Dumfries er zaterdag weer bij is en dan kunnen wij het oplossen met de mensen die we beschikbaar hebben."  

Toch zijn er drie nieuwelingen aanwezig bij Oranje: Perr Schuurs, Owen Wijndal en Mohamed Ihattaren. Lodewges is lovend over de debutanten: "Ze maken een prima indruk. We hebben van de week aanvallend getraind, dan zie je Ihattaren met feeling tussen de linies spelen. Schuurs is heel open en gretig, pikt alles mee wat hij mee kan pikken. Wijndal is een goed mannetje, mooi linkerpootje en die is echt aan het warmdraaien. Die was wat schuw aan het begin, dat is niks voor Owen denk ik, maar die komt op temperatuur en gaat hartstikke goed. (FOX Sports)