Vincent Janssen
Vincent Janssen - © Pro Shots

Nederland historisch gezien favoriet tegen Polen

4 september 2020
Het Nederlands Elftal speelde in de historie al vijftien keer tegen Polen. Oranje won zes keer, zes keer werd het gelijk en drie keer ging Polen er met de zege vandoor.

De laatste keer dat beide landen tegen elkaar speelden was op 1 juni 2016. Oranje won toen het vriendschappelijke duel in Polen met 2-1 door doelpunten van Vincent Janssen en Georginio Wijnaldum. Die zege voelde als een opluchting nadat het team van Danny Blind eerder die week met 1-1 gelijkspeelde tegen Ierland.

Nederland is al acht duels op rij ongeslagen tegen Polen. In die serie zitten onder andere kwalificatiewedstrijden voor het WK van 1994 (2-2 thuis, 1-3 uit) en het EK van 1988 (0-0 thuis, 0-2 uit).

Winst Polen

De laatste overwinning van de Polen dateert van 2 mei 1979 in de EK-kwalificatiewedstrijd richting het EK van 1980. Polen won met 2-0: Zbigniew Boniek en Wlodzimierz Mazur wisten Piet Schrijvers te passeren.  

De allereerste interland tussen beide landen werd gespeeld op 1 mei 1968 in Warschau. De vriendschappelijke wedstrijd eindigde in 0-0. Die uitslag stond in de vijftien interlands slechts twee keer op het scorebord. (FOX Sports)

Podcast: Voetbalpraat - 3 september

3 september 2020
Podcast: Voetbalpraat - 3 september
In Voetbalpraat van donderdag 3 september praten Vincent Schildkamp, Kees Kwakman, Cristian Willaert en Leo Driessen over het Nederlands elftal,...