Novak Djokovic
Novak Djokovic - © Pro Shots

Djokovic moeiteloos naar vierde ronde, Coric verrast Tsitsipas

5 september 2020
Novak Djokovic heeft zonder veel problemen de vierde ronde van de US Open bereikt. De als eerste geplaatste Serviër was in New York in drie sets te sterk voor de Duitser Jan-Lennard Struff: 6-3, 6-3, 6-1.

Djokovic had tegen Struff slechts een uur en 43 minuten nodig. De nummer één van de wereld is samen met de Kroaat Marin Cilic, die de US Open in 2014 won, de enige grand slam winnaar die nog in het toernooi zit. De tegenstander van Djokovic in de vierde ronde is de Spanjaard Pablo Carreno Busta.

Coric schakelt Tsitsipas uit

Borna Coric heeft de als vierde geplaatste Griek Stefanos Tsitsipas in de derde ronde uitgeschakeld. De Kroaat won de partij na meer dan vier en een half uur in vijf sets: 6-7, 6-4, 4-6, 7-5, 7-6.

Tsitsipas was in de voorgaande twee edities van de US Open ook steeds vroeg uitgeschakeld. In 2018 in de tweede ronde en vorig jaar al in de eerste ronde. Eerder dit jaar strandde de Griek ook in de derde ronde van de Australian Open.

De als 27ste geplaatste Coric overleefde zes matchpoints en knokte zich in de vierde set terug van een 5-1 achterstand. "Ik moet zeggen dat ik veel geluk heb gehad", zei de Kroaat die toesloeg in de tiebreak van de vijfde set. Coric treft in de vierde ronde de Australiër Jordan Thompson. (ANP)