Uit de schaduw, in de spotlight: Vrouwen Eredivisie LIVE op FOX Sports

Ajax en Twente trappen Vrouwen Eredivisie-seizoen af

6 september 2020
Het nieuwe seizoen van de Vrouwen Eredivisie gaat van start. Acht teams gaan strijden om de schaal, die twee jaar geleden voor het laatst is gewonnen door FC Twente. De ploeg uit Enschede trapt het nieuwe seizoen af in Amsterdam tegen Ajax.

Twente is samen met AZ recordhouder wat betreft de landstitels. Beide teams hebben zich drie keer gekroond tot beste van Nederland. De Tukkers hebben een goede voorbereiding achter de rug met drie overwinningen op rij. De eerste competitiewedstrijd van het seizoen is meteen een topper bij Ajax.

Een andere titelfavoriet is PSV. De Eindhovenaren stonden vorig seizoen bovenaan toen er door het coronavirus abrupt een einde aan kwam. Toch bleef de club niet stil zitten en versterkte zich met twee topspelers: Sari van Veenendaal en Mandy van den Berg. Zondagmiddag komt PSV nog niet in actie. De ploeg is getroffen door het coranavirus en moest de afgelopen weken in quarantaine. Daardoor is hun openingswedstrijd tegen VV Alkmaar afgelast.

Speelronde 1 | FOXSports.NL

De Vrouwen Eredivisie bestaat uit acht teams, namelijk ADO Den Haag, Ajax, vv Alkmaar, Excelsior, sc Heerenveen, PEC Zwolle, PSV en FC Twente. Na afloop van de reguliere competitie nemen de bovenste vier en onderste vier teams het in de play-offs tegen elkaar op. Elke zondag is er om 12.15 uur een wedstrijd live te zien op FOX Sports. (FOX Sports)

Ajax Vrouwen tegen FC Twente Vrouwen is zondagmiddag om 12.15 uur LIVE te zien op FOX Sports 1

Italië gaat rouleren tegen Oranje

5 september 2020
Italië gaat rouleren tegen Oranje
De Italiaanse bondscoach Roberto Mancini gaat enkele wijzigingen doorvoeren in zijn elftal voor de tweede wedstrijd in de Nations League, maandag...

Gerelateerd

Stand