Wesley Sneijder
Wesley Sneijder - © Pro Shots

Sneijder begint in 2021 met verkorte trainerscursus

6 september 2020
Wesley Sneijder gaat in april 2021 beginnen met een verkorte trainerscursus bij de KNVB. Dat zei de recordinternational van het Nederlands elftal bij de online talkshow van Kees Jansma bij VI.

"De ambitie voor het trainersvak is sterk gaan groeien de afgelopen maanden", aldus Sneijder, die zijn ambities kenbaar maakte bij Nico-Jan Hoogma, technisch directeur bij de KNVB. "Dat was een goed gesprek. We zullen ook snel gaan beginnen. Iemand gaat mij individueel begeleiden. Ik ga alvast proeven aan het vak. Ik denk dat ik er klaar voor ben."

Sneijder stopte een jaar geleden als profvoetballer. Supporters van FC Utrecht wilden dat hij terugkeerde als prof en nog een jaar voor hun club zou gaan spelen. Sneijder liet zondag nogmaals weten dat een terugkeer als voetballer er sowieso niet meer in zit.

Na het beëindigen van zijn interlandloopbaan in september 2018 liet Sneijder al weten geïnteresseerd te zijn in het trainersvak. De KNVB ziet toekomst in een samenwerking met Sneijder, die in totaal 134 interlands op zijn naam heeft staan. (FOX Sports)