Lodeweges: "Het wordt vreselijk interessant tegen Italië"

Lodeweges: "Het wordt vreselijk interessant tegen Italië"

6 september 2020
Interim-bondscoach Dwight Lodeweges hoeft maandagavond geen spelers aan de kant te houden bij het thuisduel van Oranje met Italië in de Nations League. "Iedereen is goed uit de wedstrijd met Polen gekomen", doelde hij op de overwinning (1-0) van vrijdagavond. "Dat valt me hartstikke mee, Iedereen kan in principe spelen."

Lodeweges vreesde aanvankelijk dat het duel met Italië voor sommige van zijn internationals te vroeg zou komen. "Joël Veltman, Nathan Aké en Steven Bergwijn zijn pas een paar weken aan het trainen", zei hij. "En dat geldt voor nog wel een aantal spelers. Maar ze hebben het duel met Polen goed doorstaan."

De tijdelijke opvolger van Ronald Koeman kan ook weer een beroep doen op Denzel Dumfries die het duel met Polen miste zodat hij de bevalling van zijn partner kon bijwonen. Lodeweges hield in het midden of Dumfries start tegen de Italianen. Hans Hateboer was vrijdag de rechtsback van Oranje tijdens het duel met Polen. Hij bereidde het enige doelpunt van Steven Bergwijn voor.

Debutanten

Als de kans zich voordoet, dan mogen Mohamed Ihattaren, Perr Schuurs of Owen Wijndal debuteren tegen de Italianen. "Dat zou leuk zijn voor die jonge spelers", zei Lodeweges . "Tegen Polen kwam het daar niet van. Het bleef maar 1-0 en ik moet ook rekening houden met spelers die vermoeid raken en rust nodig hebben. Daarnaast mag ik niet vijf keer maar slechts drie keer wisselen. Wij willen vooral drie punten aan die wedstrijd met Italië overhouden. Tegen Polen was niet iedereen razend enthousiast. Maar zo slecht was het niet. Polen speelde heel fysiek en erg verdedigend. We hebben gedomineerd. Als we er twee meer maken dan was het beeld van die wedstrijd heel anders geweest."

Italië speelde vrijdag gelijk tegen Bosnië en Herzegovina (1-1). Bondscoach Roberto Mancini kondigde na dat duel aan dat hij tegen Oranje andere spelers een kans gaat geven. "We zullen in hetzelfde systeem spelen, maar ik ga wel wat wijzigingen doorvoeren in het elftal", zei hij. "Niet alle spelers kunnen twee wedstrijden achter elkaar spelen."

Italië won vorig jaar alle interlands. "Het wordt ook een ongelooflijk interessant duel", voorspelde Lodeweges. "Zij willen eigenlijk hetzelfde als wij. Ze willen domineren en de bal hebben. We gaan zien hoe dat afloopt." (FOX Sports/ANP)