Henk ten Cate hoorde nog niets van de KNVB

Ten Cate: "Niet gevraagd voor Oranje, wel vereerd"

6 september 2020
Henk ten Cate werd vanmorgen overvallen door een ontplofte telefoon vol berichten nadat Kees Jansma in zijn nieuwe talkshow bij VI het nieuws bracht dat de spelersraad van Oranje Henk ten Cate naar voren had geschoven als opvolger van Ronald Koeman. "Ik ben niet benaderd vanuit Zeist, maar zou het een enorme eer vinden."

"Ik ben positief verrast", gaat Ten Cate verder. "Ik heb niks van de spelers zelf gehoord maar ik vind het in de huidige tijd heel prettig dat spelers naar hun mening gevraagd wordt. Dat is bij een bond veel belangrijker dan bij een club omdat spelers jarenlang voor de bond spelen."

Ten Cate kent Dwight Lodeweges, die de spelers van Oranje graag willen behouden, omdat ze samen hebben gespeeld en getraind hebben. "Ik vind het een plezierig mens en een goede trainer." Als trainer werkte Ten Cate met Ryan Babel en zag hij Daley Blind spelen in de A1 van Ajax.

Ten Cate zou serieus nadenken over de baan als hij benaderd wordt. "Het is geen geheim dat ik dit een aantal jaar geleden al wilde doen maar dat is mislukt. Het is de meest eervolle baan die er is. Het is een leuk team, zeer beloftevol en ik denk dat er nog veel meer in het vat zit. Er valt heel veel uit deze groep te halen."

Eerder vandaag ontkende Marten de Roon op de persconferentie van Oranje dat er vanuit de spelersraad een trainer naar voren geschoven zou zijn als opvolger van Ronald Koeman. (FOX Sports)