Mancini
Mancini - © Pro Shots

Italiaanse bondscoach Mancini verklapt deel opstelling tegen Oranje

6 september 2020
Giorgio Chiellini, Ciro Immobile en Jorginho beginnen maandagavond met de nationale ploeg van Italië aan de uitwedstrijd tegen het Nederlands elftal in de Johan Cruijff ArenA. Dat vertelde bondscoach Roberto Mancini op de afsluitende persconferentie voor het tweede groepsduel van de nieuwe editie van de Nations League.

Mancini benadrukte dat hij zijn basisploeg van het teleurstellend verlopen duel van vrijdag met Bosnië en Herzegovina (1-1) noodgedwongen moet veranderen. "Sommige spelers hebben nog maar een paar keer getraind", zei hij. "Vanwege corona heeft het seizoen heel lang geduurd. Ze hebben nauwelijks vakantie gehad. Een speler als Stefano Sensi kan ik nu echt niet opstellen. Er zijn ook andere spelers die maar een paar keer getraind hebben voordat ze tegen Bosnië moesten spelen. Daar moet ik rekening mee houden."


Italië bleef het hele vorige jaar zonder puntenverlies. Het gelijkspel tegen Bosnië en Herzegovina voelde een beetje als een nederlaag voor Mancini en zijn spelers. "We zijn een beetje achterop geraakt door het gelijkspel tegen Bosnië. Ook daarom zijn we naar Amsterdam gekomen om te winnen", kondigde de strijdlustige bondscoach van Italië aan.

Het Nederlands elftal gaat voorlopig aan kop in de poule, na de zege van vrijdag op Polen (1-0). Bondscoach ad-interim Dwight Lodeweges vertelde eerder op zondag dat hij geen spelers rust hoeft te geven. "Iedereen is goed uit het duel met Polen gekomen en kan spelen", zei hij. (ANP)