Woensdag in première: 50 jaar wereldbekerwinst Feyenoord

Feyenoord viert jubileum; precies 50 jaar na Wereldbeker-winst

9 september 2020
Het is vandaag precies vijftig jaar geleden dat Feyenoord als eerste Nederlandse club de Wereldbeker won. In de finale wonnen de Rotterdammers over twee wedstrijden van het Argentijnse Estudiantes.

Vanavond om 23:30 uur op FOX Sports 2 een documentaire waarin de hoofdrolspelers terugblikken op die wedstrijd. Willem van Hanegem, Rinus Israël, Jan Boskamp, Eddy Treijtel en Joop van Daele komen aan het woord over de tumultueuze finale.

Eerder in 1970 had Feyenoord, ook als eerste Nederlandse club, de Europa Cup I gewonnen. Tegenstander Estudiantes won eerder dat seizoen de Copa Libertadores. De heenwedstrijd in de finale in Buenos Aires eindigde in 2-2, waardoor Feyenoord de prijs in de eigen Kuip binnen kon halen.

Aanvoerder Rinus Israël wordt verwelkomd in Argentinië | ANP

Joop van Daele

In de return kroonde invaller Joop van Daele zich tot matchwinner met de enige goal van de wedstrijd. Van Daele was na afloop het onderwerp van een rel, toen de bril waarmee hij speelde kapot werd getrapt door zijn tegenstanders. (FOX Sports)

Matchwinner Joop van Daele met de wereldbeker | © ANP | Pro Shots

De documentaire '50 jaar wereldbekerwinst' is vanavond om 23:30 uur te zien op FOX Sports 2.

Podcast: Voetbalpraat - 8 september

9 september 2020
Podcast: Voetbalpraat - 8 september
In voetbalpraat van dinsdag 8 september praten Fresia Cousino Arias, Jeroen Elshoff, Leonne Stentler en Leo Driessen over Jong Oranje, het grote...