Mark Wotte
Mark Wotte - © Pro Shots

Wotte en Groenendijk vertrokken bij Al-Wahda: "Je kan hier alles verwachten"

10 september 2020
Mark Wotte en Fons Groenendijk zijn nog vóór het seizoen op non-actief gezet door Al-Wahda. Hoofdtrainer Wotte en zijn assistent Groenendijk waren sinds juli werkzaam bij de club uit de Verenigde Arabische Emiraten. Het duo zal maandag bij de start van de Aziatische Champions League al niet meer op de bank zitten.

"Vier dagen geleden zijn we op non-actief gezet, nadat we een discussie hadden over de voorbereiding van de Champions League", laat Wotte weten tegenover FOX Sports.

"We hadden een heel moeilijke voorbereiding met allerlei annuleringen van wedstrijden vanwege coronatesten. Nationale elftalspelers werden vier weken door de bond opgeëist voor een trainingskamp in Servië en een oefenwedstrijd verliep slecht. We verloren met 4-1 van Al-Ain."

"Toen wilden ze ons veertien dagen in quarantaine zetten omdat er een speler positief was bevonden, maar we moesten ons ook voorbereiden voor de Champions League", gaat Wotte verder.

"We hebben er vraagtekens bij gezet met betrekking tot de voorbereiding op dat toernooi en de volgende dag werden we via de mail op non-actief gezet. Blijkbaar gaat het zo makkelijk hier."

Inmiddels heeft Al-Wahda zich ook afgemeld voor de Champions League en vier dagen na het ontslag van Wotte een nieuwe trainer aangesteld, namelijk Vuk Rasovic. "Die stond waarschijnlijk ook al te wachten. Al met al teleurstellend. Je kan hier alles verwachten, dat zie je maar weer." (FOX Sports)